Aardpeer
12 februari 2018 in Blogartikelen
  1. Vergeten groente... voor mij was de aardpeer niet een vergeten groente maar een nieuwe groente, sterker nog, ik had er nog nooit van gehoord. Dit lelijke knolletje bak ik in kokosolie als vervanger van het zakje friet dat ik vaak op zondag at. Ik maak er schijfjes van en doe er lekkere kruiden op zonder meuk. De marinade kruiden van Rineke Dijkinga bijvoorbeeld of een lekkere zeezout met kruiden. Als je nou last hebt van obstipatie, is deze vergeten knol wat voor jou. De aardpeer bevat nl inuline en dat valt onder de prebiotica, oftewel vezels waar de darmflora van verbeterd. De dag nadat ik het heb gegeten hoor je mij niet klagen over mijn stoelgang ;-) Bak of frituur het in een gezond vet zoals kokosolie of high oleic zonnebloemolie, dan kun je met een gerust hart genieten van dit licht zoete knolletje. De biologische hoef je niet te schillen maar de niet biologische raad ik aan om wel te schillen. Heerlijk met een home made mayonaise.

Your comment :

Deel dit verhaal
Terug naar overzicht