Carrot cake met wortel en banaan
23 januari 2018 in Tussendoorrecepten

Deze cake is afgeleid van een recept van internet, maar ik heb het aangepast naar een recept met ingrediënten die passen in de opdracht van deze les; maak iets wat ondersteund is voor de reiniging van de huid. Dit gerecht bevat vitamine A, C,kalium, magnesium, uit de wortel, bananen, dadels en sinaasappelsap. Het gebuilde volkorenmeel heb ik vervangen voor amandelmeel, ,die amandelen zijn base en voeden tevens goed. Ik vind het een verrassend lekkere cake.


Ingrediënten:


250 gram amandelmeel

16 gram wijnsteenbakpoeder

1 snufje zeezout

1 theelepel koekkruiden

80 gram walnoten

120 gram kokosolie

90 gram dadels aan stukjes gesneden

3 middelgrote wortels

3 rijpe bananen

120 ml sinaasappelsap


Bereidingswijze: 


Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed een cake vorm met bakpapier. 

Meng alle droge ingrediënten in een kom.

Pureer de bananen met de sinaasappelsap.

Meng dit met alle overige natte ingrediënten in een andere kom.

Roer alles door elkaar en doe het in de vorm.

Sla het bakpapier wat over de randen hangt, over het beslag en bak het 25 minuten op 180 graden.

Daarna nog 25 minuten met het papier opengevouwen. Check met een saté prikker of de cake gaar 

is.

Goed af laten koelen en anders heel voorzichtig een plakje afsnijden om stiekem te proeven ;-)

Your comment :

Deel dit verhaal
Terug naar overzicht