chili con carne
26 februari 2018 in Dinerrecepten

Een heerlijk eenpansgerecht tijdens koude dagen. Ik ben geïnspireerd door de recepten op de site van Hofweb waar ik mijn groente bestel.Marie Sophie zet daar verrukkelijke recepten op. Ik heb het recept aangepast naar wat ik in huis had aan biologische producten. het recept is voor 3 personen.

Ingredi├źnten;

300 gram rundergehakt

gele of groene paprika

rode paprika

2 flinke rode uien

2 teentjes knoflook

rode peper

blik tomatenblokjes op sap

klein blikje tomatenpuree

chilipoeder, paprika poeder, tl karwij,tl komijn, peper en zout en wat oregano en rozemarijn uit mijn tuin.

Bereiding:

Rul het gehakt en laat het uitlekken op keukenpapier. Fruit de knoflook en de ui aan en bak ook de tomatenpuree even mee om de bittere smaak in zoet te veranderen. voeg de tomaten en het sap toe.( Ik gebruik liever verse tomaten maar die zijn buiten het seizoen heel duur. )

Nadat alles is doorgeroerd ga ik proeven en de chili op smaak brengen met alle kruiden. Laat het nog even lekker sudderen.

Wij hebben het gegeten met gemengde bonen en wat rijst. Door deze combi hoef je het gehakt niet eens toe te voegen, wat champignons voor de bite zou al voldoende zijn. maar mijn kids zijn nog niet zover. En op werkdagen vind ik het lastig om twee gerechten te maken.Your comment :

Deel dit verhaal
Terug naar overzicht