Ikigai
26 maart 2018 in Blogartikelen

4.50 uur...de tijd die mijn wekker nu aangeeft, terwijl ik in bed lig te tikken op mijn laptop. Béétje raar, maar ik lig al een poosje wakker en te denken aan alles wat er de laatste tijd is gebeurd in mijn leventje.

Laat ik het van mij afschrijven dan kan ik zo misschien nog even slapen.

Om mijn hond niet te belasten in mijn gekte ,lig ik dus in bed met naast mij een pot brandnetelthee, dan kan hij gewoon rustig in zijn mandje blijven slapen. Die thee heb ik nodig na de uitglijer van gisteravond toen ik met een groep dierbare mensen aan de restanten van een high tee kwam te zitten aan een rood wijntje. (waardoor het dus een high wine werd)

Tja de 80=20 regel; 80% gezond en 20% ongezond....Mijn maag en darmen zijn niet blij met deze uitspatting, het orkest waar ik gister naar luisterde lijkt nu wel in mijn buik te spelen.

De brandnetelthee zorgt voor rust en is dus een goed kruid om de spijsvertering te ondersteunen. Mijn maag, lever en darmen komen tot rust, merk ik, door de thee.

Wat is er nou gebeurd?

Ik speel al ongeveer 30 jaar saxofoon in onze plaatselijke fanfare. Muziek maken is een grote passie van mij. Nu ik druk bezig ben met alles wat ik als natuurvoedingsadviseur op mijn weg tegenkom, besloot ik de fanfare voorlopig te verlaten. Dus daar zat ik dan nu als toeschouwer te luisteren naar al die mensen die al zo lang deel uit maken van mijn leven. Tjah, dat ging dus niet hé...ik voelde een brok in mijn keel opkomen en de tranen liepen over mijn wangen.

Het besef kwam...ik was uit mijn passie gestapt, hoe kon ik nou zo dom zijn????

Ik dacht aan het boekje wat ook op mijn nachtkastje ligt, het draagt de titel Ikigai en gaat over oa een dorp in Japan waar de mensen bijna allemaal over de 100 worden. Wat is hun geheim? Gezond leven en leven vanuit je passie! Als je blij wordt van datgene wat je doet, dan geeft dat een enorme boost gezonde energie. Een reden om wakker te worden en stralend aan de dag te beginnen. Blij in je hoofd maakt ook je lijf blij en zo kun je dus een aantal levensjaren toevoegen.

Ik merk het als ik sta te koken voor het bedrijf waar ik de lunch voor verzorg, ik merk het als ik een lezing geef en even, héél even was ik vergeten dat het maken van muziek mij ook zoveel levensvreugde geeft!

Vier jaar geleden heb ik mijn leven radicaal op de schop gegooid en ik ben bezig om van alles te ontdekken wat mij blij maakt.

Soms maak ik daarbij fouten en die fouten daar leer ik weer van en als het kan, herstel ik die.

Dit was een dwaling van mijn pad, ik kwam de boze wolf tegen gister, maar ik kon hem verslaan.

De fanfareleden waren bereid mij te vergeven en reageerde positief toen ik "en plein public" aankondigde dat ik de eerstvolgende repetitie weer aanwezig ben!

Ik heb er een paar wijntjes opgedronken en wat zoete lekkernijen weggewerkt.

IKIGAI.......leef je passie.........welterusten......

Your comment :

Deel dit verhaal
Terug naar overzicht