Kippensoep
23 januari 2018 in Dinerrecepten , Lunchrecepten

Geen spannend recept maar echt een heerlijk kippensoepje!


Ingrediƫnten:


Men neme een deel van de kip waar de botten inzitten. Ik had kippendijen.

Stengel bleekselderie 

1 prei

1 flinke ui

Teen knoflook

Winterwortel

Paprika

Verse rozemarijn

Laurier 

Twee gist vrije bio bouillon blokjes. 

Limoentje

Stukje gember

3 kruidnagels 

Curry relax kruiden van Rineke Dijkinga 

Tabasco 


Zo doe je het:


Zet de stukken kip in voldoende water op met de bouillonblokjes en de kruidnagel, laurier en rozemarijn en bleekselderie. Laat het zo'n uur anderhalf uur zachtjes trekken op laag vuur. 


Was alle groentes en snijd ze fijn. 

Haal de kip uit de pan als het gaar is en verwijder het bot. Met een schuimspaan verwijder ik de tuinkruiden, die hebben taaie stengels. Voeg de groente toe aan de bouillon. Laat dit nog een half uur trekken. Nu wordt het tijd om te proeven en de smaak af te ronden. Ik heb er wat gedroogde lavas (maggiplant) en tuinkruiden aan toegevoegd. Na proeven heb ik nog 3 kruidnagels tot poeder vermalen met een vijzel. Samen met het sap van een limoentje en een stuk gember wederom toegevoegd. Wat druppels tabasco erin voor een pittig accentje . Een rood pepertje kan ook maar had ik niet in huis. Curry relax kruiden erbij en zo was de smaak rond: een zoetje, zuurtje, zoutje, bittertje en umami. Het was een heerlijk dampend brouwsel (gember verwijderen voor opdienen)




Your comment :

Deel dit verhaal
Terug naar overzicht