Ma wat doet u nu?
26 februari 2018 in Blogartikelen

Wat is het koud hé? Maar wel prachtig skoan weur, om even in mijn dialect te blijven.

Dit afgelopen weekend betrapte ik mij er op dat ik een onweerstaanbare trek had in zoetigheid en snaaien. . In mijn kast lag een zak M&M's, meegebracht door visite. want zelf haal ik dat soort ellende niet meer in huis.

Vaak dacht ik dat mensen die een opleiding in gezonde voeding achter de rug hebben, zichzelf heel goed kunnen bedwingen als het gaat om het vreten van al die ongezonde zooi. Maar ik heb een nieuwtje, die verleiding heb ik zo af en toe nog steeds. Dus daar zat ik dan afgelopen zondag in de bank met die zak vol suiker en kleurstof, want dat zijn de hoofd ingrediënten! Mijn hand bleef van die zak naar mijn mond gaan. Mijn dochter trof mij aan en vroeg; Ma wat doe jij nou?

Tja, ma is nog steeds gewoon mens.

Mijn darmen speelden behoorlijk op die nacht en ik werd wakker met een prikkelende tong. Een verschijnsel wat ik heb overgehouden sinds de overgang als ik suiker eet.

Toen ik de volgende morgen mijn facebook opende las ik een bericht van een vrouw op een pagina over koolhydraat beperkt eten. Zij vroeg daar of er meer mensen waren met extra snaaizin door het koude weer.

Verrek, in ene wist ik het! Je ziet het bij een ander meestal beter dan bij jezelf. Maar ik realiseerde mij dat mijn ontbijt al een paar dagen uit yoghurt bestond. Een koude start van de dag voor mijn spijsvertering in deze temperaturen onder nul. Eigenlijk heel logisch dat mijn lijf in protest gaat en op zoek gaat naar warmte. Denk ik dat te vinden in die M&M's? Nee dat is troost gedrag en een hunkering naar iets wat die suikerboost mij niet gaat geven! Suiker valt nl onder de natuurkwaliteit vocht en dan niet verwarmend dus.

Dit bericht van die mevrouw heeft mij weer bij mijn positieven gebracht en dus maakte ik vanmorgen een heerlijk en hartig havermout ontbijtje. Mijn thermoskan vulde ik met een warme soep voor de lunch en als diner genoot ik van een heerlijke pittige chili con carne.

De temperatuur van mijn maaltijden waren warm maar ook de energetische warmte zat er in dmv de kruiden die ik gebruikte. Een win-win situatie dus...

Tot slot wat voorbeelden van kruiden die verwarmend werken in ons lichaam;

mosterdzaad, komijn, knoflook, gember, kerrie, anijs, oregano, rozemarijn, dille, basilicum.......

Your comment :

Deel dit verhaal
Terug naar overzicht