Mijn reis in natuurvoeding
23 januari 2018 in Blogartikelen

18 september 2017.


Nog maar 3 maanden te gaan, voor het examen. Afgelopen les hadden we een proefexamen. En pff pfff, ik was geslaagd! Had nog weinig tijd gehad om alle theorie te leren. We hebben nl ook veel opdrachten,zoals een gerecht maken en produkten onderzoeken op inhoud. Nu zet ik mijn wekker vroeger en ga zo vaak mogelijk, s’morgens aan het studeren. Ik heb inmiddels al veel,voor mij, nieuwe voedingsmiddelen geproefd. Diverse granen; zoals, rogge ,spelt,gerst enz. Ook de peulvruchten ben ik aan het ontdekken. Wat mij opvalt, is dat mijn darmen daar minder blij mee zijn. Dus ga ik mijn eigen weg hierin zoeken. Toch wat minder granen, want kennelijk verdraag ik die niet goed. En zo zie je maar, dat voeding voor elk lichaam anders is. Je kunt er niet van uitgaan dat een bepaald voedingssysteem hetzelfde effect heeft op alle mensen. En dat is niet erg! Het is een reis om uit te zoeken wat wel en niet werkt voor mij persoonlijk. Als ik straks mijn diploma heb, weet ik dus als geen ander, dat je mensen ook qau voeding niet in een hokje kunt plaatsen. Wel heb ik veel baat bij het minderen van vlees. Ik at best veel vlees! Veel bewerkte vleeswaren en grote lappen op m’n bord. Nu eet ik nog weinig vlees en kies daarin bewust. Vleeswaren eet ik niet meer. Wat heb ik dan op m’n brood? Kaas van biologische afkomst en notenpasta. Altijd een lekker soepje erbij om aan de nodige hoeveelheid groente te komen. Zo’n 500 gram per dag is een heel goed streven. Jaaaa dat is veel!!!!! Maar ons lichaam is blij met al die voedingsstoffen, denk aan vitaminen en mineralen, maar ook eiwitten, vezels en koolhydraten en vetten.(Goed gevuld brood van Yvonne Lemmers, nieuwste kookboek)


Ik ga mijn koolhydraten weer wat beperken,maar zéker niet uit mijn patroon schrappen. Want we hebben ze nodig! Ze zorgen voor energie maar ook voor meer levenskracht! In planten zit nl zonlicht en levenskracht opgeslagen. Bovendien zorgt het eten van minder vlees voor een beter welzijn van onze dieren. Want daar schort het nogal aan...


Your comment :

Deel dit verhaal
Terug naar overzicht