Muesli van Boekweit korrels
22 februari 2018 in Ontbijtrecepten

Muesli, ik maak het eigenlijk al simpeler. Had ik altijd de keukenweegschaal erbij, nu doe ik eigenlijk alles uit de losse pols. Het maakt nl niet zo heel veel uit hoe de verhouding is. Laatst had ik een gerecht gemaakt met boekweitkorrels als rijst vervanger, maar dat beviel mij niet zo. De korrels hadden geen lekkere bite. Weggooien doe ik niet, dus kwam ik nu op het idee om er muesli van de te maken. Dat valt verrassend goed in de smaak! Een knapperige bite en een nootachtige smaak. Wat ik nog over had heb ik gebruikt maar ik zal wat hoeveelheden geven voor de duidelijkheid.

200 gram boekweit

50 gr zonnebloempitten

50 gr pompoenpitten

250 gr gemengde ongebrande noten ( even in stukjes hakken)

2 eetlepels kokosolie

1 eetlepel kokosrasp

2 theelepels ceylon kaneel

1 theelepel kardemompoeder

snufje zout

Meng de noten,zaden, boekweit zout en specerijen en smelt de kokosolie in een steelpannetje en voeg toe.

Oven voorverwarmen op 165 graden en ongeveer 25 minuten op het bakpapier op de plaat. Af en toe omscheppen en opletten dat het niet te bruin wordt. De noten worden dan nl bitter. Af laten koelen buiten de oven, dan worden de noten knapperig. Als je na het bakken wat gedroogde zuidvruchten zoals een dadel,vijg enz toevoegt, heb je granola.

Boekweit is overigens geen graan en is glutenvrij.


Your comment :

Deel dit verhaal
Terug naar overzicht