Noten muesli
23 januari 2018 in Ontbijtrecepten

Als je deze muesli maakt ruikt het hele huis heerlijk! Alleen al daarom een aanrader om een keer te proberen ;-)

Gebruik ongebrande noten, zodat de noten niet voor de tweede keer verhit worden. Dat is nl slecht voor de gezondheid.


Een paar schepjes noten muesli door de yoghurt of havermout en je hebt een geweldig lekker ontbijt.


Ingrediƫnten:

200 gr walnoten 

200 gr pecannoten 

200 gr gemengde noten 

200 gr havervlokken of haver zemelen. 

100 gr amandelen 

50 gr zonnebloem en pijnboompitten 

3 eetlepels kokosolie 

eetlepel koekkruiden

snufje vanille poeder en zout 


Verwarm de oven voor op 180 graden. Hak de noten grof (ik hou van kauwen). Mocht je dit niet fijn vinden kan je het iets fijner hakken of even kort in de keukenmachine laten draaien. Meng de noten in een kom, doe de kruiden en vanillepoeder erdoor en een snufje zeezout. Smelt de olie even en roer door de mix. 


Als de oven verwarmd is op 180 graden pas je de temperatuur aan naar 165 graden. Rooster de noten 25 minuten. Schep de noten af en toe om. Wanneer ze een mooie geroosterde kleur hebben, haal ik ze uit de oven. Even goed af laten koelen. Voeg je wat gedroogde zuidvruchten zoals vijgen, dadels, rozijnen aan stukjes aan toe, dan heb je een granola.


Rooster de noten niet te lang, want dan worden de noten bitter van smaak. Koken is ook KIJKEN,RUIKEN,PROEVEN, want elke oven is weer anders.


Eet smakelijk,

Willeke



Your comment :

Deel dit verhaal
Terug naar overzicht