Stressssss
25 juni 2018 in Blogartikelen

Het is wat stil rondom mij en mijn activiteiten op mijn website. Nadat ik nu alweer 4 jaar geleden mijn leven drastisch op zijn kop heb gezet, ben ik in een achtbaan terecht gekomen. Ik stond op straat met wat kleding,keukenspullen en persoonlijke bezittingen en dat was het! Verandering van getrouwde vrouw naar single,, van eigen huis naar huurhuis,van slagersmeisje naar souvenirverkoopster. Ik had niet eens een bed. Die haalde ik bij de kringloop, ook voor mijn kinderen die af en toe bij mij kwamen slapen toentertijd. Het belangrijkste was om eerst geld bij elkaar te verdienen voor 3 redelijke bedden. Knallen moest ik, om mijn leven weer op te bouwen. Ik heb het gedaan en ik heb eerst de bedden kunnen kopen en later stelde ik mezelf tot doel om weer de schoolboeken in te duiken en te gaan leren. Gezonde voeding is mijn passie, lekker en gezond koken. Diploma gehaald na een jaar hard werken, leren en moeder en huisvrouw tegelijk te zijn, ben ik natuurvoedingsadviseur. Al snel kwam ik erachter dat ik mensen graag bewust wil maken door te doen! Dus door te koken en dan voorlichting te geven. Daarvoor stelde ik mezelf een nieuw doel; een kookopleiding. Dat werd weer sparen en vooral dierbare bezittingen opgeven om de opleiding te kunnen betalen. Mijn accordeon verkocht. Ondertussen verander je als mens door al deze ervaringen en ga je inzien dat het leven niet uit uiterlijke vertoon bestaat en niet uit feesten en vakanties. Dat laatste voor mij ook niet haalbaar nog want ik knok voor mijn doel.

Veel mensen heb ik moeten loslaten, met veel pijn maar ook veel nieuwe mensen komen weer op mijn pad. Ik ging nog een project aan om professioneel spreekster te worden.,maar ook dat kost weer een boel geld natuurlijk. Nachten lag ik te piekeren of ik dat NU wel moest doen? Kon ik dat opbrengen gaat dat financieel wel goed komen weer? Ik heb het talent ervoor, dat weet ik, want mensen entertainen is een tweede passie in mij. Maar het ging mijn pet te boven. Dus weer besluiten dit project uit te stellen. Eerst maar koken in september. Het wordt een pittige opleiding die ik naast mijn werk ga doen.

Maar nu de stress......al ben je natuurvoedingsadviseur en weet je veel van gezonde voeding, stress is echt killing. Dus daar was de hamer, BOEM!

Ik voel een burn-out aankomen en moet ingrijpen. Ik heb dus even mijn marathon stop gezet tot september. Even pas op de plaats. even tijd om na te denken en om even niet te hoeven presteren. Ik ben best heel streng voor mezelf en kan heel goed mezelf wijs maken dat ik een slappeling ben en dat ik door moet gaan. Maar van nature pikt ons lijf dat op ten duur niet meer. De klachten komen vanzelf als je het lichaam en de geest uitput. Ik merkte het aan mijn sombere stemming en aan het feit dat ik in ene bang werd voor al mijn plannen die mij eerder energie gaven. Ook lichamelijk voel ik van alles en dan vooral dat ik ontzettend moe ben en aan rust toe. Ik kan terug kijken op mijn gehaalde doelen; heb mijn diploma en sta financieel onafhankelijk. Wilde niet van alimentatie en toeslagen afhankelijk zijn. Maar ik knok elke maand om rond te komen en dat lukt maar blijft spannend. Wat ik mij realiseer de laatste weken dat ik niet moet vergeten om te genieten! Dat ik ook ontspanning moet hebben.

Ik ben 51 en zit volop in een letterlijke en figuurlijke overgang . En die overgang op deze twee wijzes mee te maken is best heftig. Ik heb geen veilige haven achter mij staan, ik dobber nog rond. Heb gelukkig wel hulp zo nodig en krijg advies.

Ik heb nu geleerd dat ik niet te streng voor mezelf moet zijn, dat ik mezelf liefde mag geven en aandacht. Dat ik ook mag genieten en niet alleen maar hoef te knokken. Het leven bestaat niet uit prestaties moeten leveren.

Het leven bestaat niet uit lolletjes stond er vroeger al op mijn rapport, maar we kunnen wel zelf kleur geven aan het leven. Dus pak je potloden en kijk om je heen......

En ik kom terug en houdt iedereen op de hoogte die dat graag wil, door mijn blogs. Binnenkort een over de overgang waar toch wel een taboe op zit , merk ik. Stel je niet aan en gaan...maar daar is deze periode niet voor bedoeld.

Geniet van de zomer, lekker eten en elkaar, liefs willeke


ps De tweede foto is van 5 jaar geleden toen ik graag wilde presteren door 10 km hard te lopen, de eerste is gemaakt een aantal weken terug tijdens een yoga uitje, stuk relaxter toch ;-)

Your comment :

Deel dit verhaal
Terug naar overzicht