Koken in bedrijfskantine

Elke week kom ik een dag langs bij een bedrijfskantine om de lunch te verzorgen. Ik maak dan op verzoek wat het personeel graag wil eten.

Het is in dit geval niet volgens de principes van de natuurvoeding aangezien dat voor hun nog een stap te ver is. Maar als ik een lunch bereid met verse producten en zonder toevoegingen van pakjes of zakjes, breng ik ze stap voor stap richting een gezonde lunch. Tot nog toe valt het goed in de smaak!

Voor de dag daarna, maak ik een heerlijke soep barstensvol groentes en in dit geval ook mét ballen! Zo hebben ze twee dagen profijt van mijn aanwezigheid. De tomaten had ik eerst in de oven gedaan samen met wat knoflook en ui fijngesnipperd. De geur die in de keuken hing, deed menigeen watertanden!

De dag dat ik in de kantine de lunch verzorg, maak ik een goed gevulde salade. Leuk als de hongerige mannen zo nu en dan in de keuken komen kijken en vragen wat er op het menu staat! Dit keer een goed gevulde tonijnsalade met een heerlijke dressing van olijfolie, citroen, mosterd en een drupje honing, peper en zout.