Over Mij

Ik ben Willeke Schilder, trotse moeder van een dochter, zoon en Golden retriever.

Vanaf januari 2018 mag ik mij Natuurvoedingsadviseur noemen.

Deze opleiding heb ik succesvol afgerond bij de Sonnevelt academie.


Momenteel ben ik ook nog werkzaam in een souvenirwinkel op de beroemde dijk in Volendam, het dorp waar ik geboren en getogen ben. Nadat ik 4 jaar geleden mijn leven radicaal heb veranderd ging ik op zoek naar een manier om mijn passie te kunnen gaan volgen. Uit eigen ervaring heb ik ondervonden wat een gezond voedingspatroon voor mij doet.

Rond mijn veertigste levensjaar begon ik achteraf gezien aan de menopauze. Ik kreeg te maken met allerlei vage klachten zoals hartkloppingen, opvliegers en nachtelijke zweetaanvallen. Wat mij het meest beangstigde was dat ik, als altijd vrolijk en blij mens, heel depressief werd. Het heeft mijn hele leven op z’n kop gezet; een depressie wens ik niemand toe.

Toen mijn huisarts mij adviseerde om aan de hormoonpreparaten te gaan had ik eigenlijk weinig keus. Zo kon het ook niet langer.

Maar ik was er eigenlijk fel op tegen afhankelijk te moeten zijn van medicijnen.


Gezonde voeding interesseerde mij al heel lang omdat ik in mijn familie veel ellende rondom gezondheid heb meegemaakt Dus ging ik op zoek en las alles wat er te vinden was over dit onderwerp. Ik begon mij te realiseren dat ik het roer om moest gooien.

Zo kan het dus gebeuren dat ik na 24 jaar slagerij nu bijna vegetariër ben.

Ik eet nog ongeveer 2-3 x per week wat vlees of vis. Groente neemt nu de grootste plek in op mijn bord, gebruik geen pakje of zakjes meer en de pillen heb ik uit mijn huis verbannen.

 Door mijn opleiding ben ik met allerlei ,voor mij nieuwe producten in aanraking gekomen. Koken is mij met de paplepel ingegoten door mijn vader dus nu vind ik het een uitdaging om de vleesloze maaltijden zo lekker mogelijk klaar te maken. Uren kan ik in mijn keukentje doorbrengen. Ik heb dan ook besloten om een vegetarische kookopleiding te gaan volgen. Dat is de volgende droom die ik uit ga laten komen.

De kracht van groente is wat mij fascineert. Vlees en vis vind ik nog steeds heel lekker, maar ik at er veel te veel van.

Mag het ietsje minder zijn? En dan dubbel en dwars genieten.


Ik voorspel dat het niet lang meer duurt dat er in de toonbank van de slager ook een lekkere groenteburger ligt te pronken en bij de salades een heerlijke hummus. Kwestie van tijd; voor het welzijn van mens, dier, plant en aarde.

Ik deel graag mijn bevindingen en ontdekkingsreis in gezonde voeding, heel leuk als je mij volgt!


 Welkom op mijn website; Natuurlijk met Willeke